Jól tudjuk, hogy a sikeres vállalkozások mögött motivált és megbízható emberek állnak. Emberséges, széles körű és minőségen alapuló megközelítést kínálunk. Hiszünk az emberekből fakadó hozzáadott értékben, és erre építjük saját sikerünket is.

transparent

Olyan alkalmazottakra van szüksége, akik megfelelnek cége szakmai igényeinek és szervezeti kultúrájának, de nincs ideje megtalálni őket? Mondja el, milyen kollégát keres, és mi megtaláljuk Önnek!

Sok éves tapasztalattal rendelkező szakértői csapatunknak, átfogó belső adatbázisunknak és külső forrásainknak köszönhetően meg tudjuk találni az ideális jelöltet. Szolgáltatásunkkal időt és energiát takarítunk meg Önnek, amit cége további fejlesztésére fordíthat.

A kiválasztási folyamat mélyreható interjút, a nyelvi és szakmai ismeretek felmérését, esetleg a személyiségjellemzőket vizsgáló pszichodiagnosztikát foglal magában. Tanácsadóink partnerként működnek együtt Önnel a keresés és a kiválasztás során. A pozíciók alapos megismerése után folyamatos visszajelzést nyújtanak a keresés eredményeiről, támogatják a kapcsolattartást a jelöltekkel, így a folyamat minden egyes szakasza áttekinthetővé válik.

Az On-site recruitment jó megoldás lehet, amennyiben rövid idő alatt nagy volumenű munkaerő felvételére van szüksége, vagy hosszú távon sok szakértői pozíció betöltéséről van szó. Amit kínálunk:

Toborzás-kiválasztási tanácsadó on-site kihelyezését teljes munkaidőben, dedikáltan a cég recruitment projektjén dolgozva.

A toborzás támogatását a budapesti irodából: amennyiben az On-site tanácsadónak kiegészítő segítségre van szüksége potenciális jelöltek felkutatásához, mindig támaszkodhat a budapesti irodára és annak infrastruktújára (adatbázisok, social media csatornák, stb.) munkája ellátásához.

A munkavégzéshez szükséges infrastruktúra biztosítását: a kihelyezett tanácsadó a Manuvia által biztosított laptopot és mobiltelefont használja a projekt időtartama alatt.

 

 

Recruitment, illetve interjú technika tréningjeinket olyan vállalati HR szakemberknek és szakmai vezetőknek ajánljuk, akik még tapasztalatlanok a toborzás-kiválasztás világában.

Mit jelent a strukturált interjúvezetés, miért érdemes alkalmazni? Hogyan lehetséges a jelölteket összehasonlítani objektív szempontok mentén? Ki kell-e zárni a szubjektív benyomásokat a kiválasztási folyamatból? Ilyen és ehhez hasonló kérdésekre ad választ a Manuvia Expert Recruitment tréningje.

A tréning célja egy objektív interjú struktúra kialakítása valamint a kompetencia alapú interjútechnika megértése és elsajátítása. A kompetencia alapú interjú a strukturált interjúk egyik típusa, ahol az interjúztató célzott kérdései a munkakör sikeres betöltése szempontjából fontos szervezeti kompetenciák feltérképezésére irányulnak. Az interjúztató szisztematikusan építi fel a kérdések sorrendjét, hogy hiteles képet kaphasson a pályázó adott kompetenciával kapcsolatos erősségeiről és gyengeségeiről.

 

Létszámleépítés előtt áll? Szeretné felkészíteni az alkalmazottakat a munkaerő-piaci jelenlétükre? Segítünk Önnek!

A legsikeresebb cégeknek is időnként nehezebb időszakokat kell átvészelniük. A versenykörnyezet egyre erősödő nyomása, a recesszió vagy a szerkezeti átalakítások néha arra kényszerítik a vállalatokat, hogy leépítsék alkalmazotti létszámukat. Azonban ilyen esetben is nyilvánvaló a sikeresek és a kevésbé sikeresek közötti különbség – az előbbiek felelősségteljes magatartást tanúsítanak, és felkészülten reagálnak erre a helyzetre is.

Azoknak a dolgozóknak, akik elvesztették a munkájukat, megmutatjuk az új munkahelyük felé vezető irányt. Az elbocsátott alkalmazottak számára személyes tanácsadót biztosítunk. A tanácsadó az érintettel együtt elemzi az eddigi karrierjét, felméri a személyes adottságait, és megmutatja az új lehetőségek felé vezető utat. Olyan formális kérdéseket sem hagyunk figyelmen kívül, mint például az önéletrajz elkészítése, illetve az állásinterjúra való sikeres felkészülés.

Kérés esetén biztosítani tudjuk a jelöltek pszichodiagnosztikai felmérését is. Ennek kapcsán a német tulajdonú cut-e a partnerünk. A cut-e online elérhető, számos választható modulból álló kérdőívet kínál, amelyek alapján a HR szakemberek és szakmai vezetők megalapozott döntést hozhatnak a jelölt pszichometriai jellemzői, numerikus, verbális és absztrakciós készségei, valamint személyiségbeli, motivációs háttere alapján.

Amennyiben további információra lenne szüksége, örömmel állunk rendelkezésére.